Daniela Eichenberger

Amsterdam

Liefdevol, zorgzaam, helder

“You are the birth servant. Do good without show or fuss. If you must take the lead, lead so that the mother is helped, yet still free and in charge. When the baby is born, they will rightly say: ‘We did it ourselves!” Tao Te Ching

Ik ben in 1965 in Bazel, Zwitserland geboren. In 1999 ben ik naar Amsterdam gekomen om als art director (grafische vormgeving en branding) aan de slag te gaan bij een internationaal bedrijf. Door de ervaring van mijn eigen zwangerschap en geboorte van mijn zoon Wolff heb ik de keuze gemaakt om in mijn tweede levensfase voor het bijzondere beroep van verloskundige te kiezen.

Ik zie de zwangerschap, de baring en het kraambed als natuurlijke/fysiologische processen die door iedere vrouw anders wordt beleefd. Het is mijn streven om mijn kennis met jullie te delen, maar vooral open te staan voor de weg die jullie zelf willen volgen. Ik ga uit van jullie eigen wijsheid in het proces naar de moeder en vader in wording en werk vanuit intuïtie, ervaring en wetenschappelijk inzicht. Daar waar nodig, coach ik jullie in het volgen van je eigen pad met respect voor zelfbeschikking binnen de kaders van gezondheid en vanuit de holistische visie. Ik kan goed luisteren, als een klankboord dienen en als het nodig is sturing en structuur geven.

Sinds 2015 ben ik bij Vive aangesloten. Het eerste jaar bij Vive heb ik als solo vroedvrouw gewerkt en daarna heb ik twee jaar met Bea van der Put een Duoschap gevormd. Omdat mijn collega Bea na heel veel jaren werken heeft besloten een sabbatical te nemen, werk ik sinds oktober 2019 met nieuwe energie als solo vroedvrouw weer verder.

Ik begeleid jullie zwangeren vanaf de prille zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Tijdens een vrijblijvend gesprek maken jullie kennis met mij. Gaan we met elkaar verder, dan volgt hierna de officiële intake. Tijdens de zwangerschap begeleid ik jullie vanuit de praktijk. Rondom het zwangerschapsverlof kom ik bij jullie thuis op visite, dan bespreken we jullie wensen wat de bevalling betreft.

Tijdens de bevalling blijf ik altijd bij jullie, ook mocht de geboorte uiteindelijk in een medische setting plaatsvinden. Na de geboorte van jullie kind kom ik een aantal keren op bezoek en ten slotte sluiten we deze bijzondere periode af met een bezoek op de praktijk, 6 weken na de geboorte.

Wat bied ik nog meer naast onze vroedvrouwelijke zorg

  • Placentabewerking: capsulering, placentaprint
  • Aromatherapie: in zwangerschap en tijdens de bevalling
  • Ontspannings- metamorfose- en polarisatie massage
  • Als de situatie het toelaat vind ik het heerlijk om de bevalling te mogen documenteren doormiddels van foto’s
Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen ben ik doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag.

Mocht je mij niet kunnen bereiken, bel dan één van de andere VIVE vroedvrouwen. Hun nummers vindt je hier.