Daniela Eichenberger en Agata Cieszynska

Amsterdam

Daniela

Agata

 

Onze gezamenlijke                  e-mailadres:

duoda@vivevroedvrouw.nl

Mooi om jullie als een duo te mogen begeleiden op zo een avontuurlijke reis naar ouderschap!

Wij begeleiden jullie als aankomende ouders vanaf de prille zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Tijdens een vrijblijvend gesprek maken jullie kennis met ons. Gaan we met elkaar verder, dan volgt hierna de officiële intake. Tijdens de zwangerschap begeleiden wij jullie vanuit de praktijk aan de WG plein 173 in Amsterdam. Rondom het zwangerschapsverlof komen wij bij jullie thuis op visite, dan bespreken we jullie wensen wat de bevalling betreft.

Tijdens de bevalling blijft de dienstdoende vroedvrouw altijd bij jullie, ook mocht de geboorte uiteindelijk in een medische setting plaatsvinden. Na de geboorte van jullie kind komen wij een aantal keren op bezoek en ten slotte sluiten wij deze bijzondere periode af met een bezoek op de praktijk, 6 weken na de geboorte.

Wij zien de zwangerschap, de baring en het kraambed als natuurlijke/fysiologische processen die door iedere vrouw anders wordt beleefd. Het is ons streven om onze kennis met jullie te delen, maar vooral open te staan voor de weg die jullie zelf willen volgen. Wij gaan uit van jullie eigen wijsheid in het proces naar de moeder en vader in wording en werken vanuit intuïtie, ervaring en wetenschappelijk inzicht. Daar waar nodig, coachen wij jullie in het volgen van je eigen pad met respect voor zelfbeschikking binnen de kaders van gezondheid en vanuit de holistische visie. Wij kunnen goed luisteren, als een klankboord dienen en als het nodig is sturing en structuur geven.

 

Daniela Eichenberger

Liefdevol, zorgzaam, helder

“You are the birth servant. Do good without show or fuss. If you must take the lead, lead so that the mother is helped, yet still free and in charge. When the baby is born, they will rightly say: ‘We did it ourselves!” Tao Te Ching

Ik ben in 1965 in Bazel, Zwitserland geboren. In 1999 ben ik naar Amsterdam gekomen om als art director (grafische vormgeving en branding) aan de slag te gaan bij een internationaal bedrijf. Door de ervaring van mijn eigen zwangerschap en geboorte van mijn zoon Wolff heb ik de keuze gemaakt om in mijn tweede levensfase voor het bijzondere beroep van verloskundige te kiezen. Sinds 2015 ben ik bij Vive aangesloten.

Agata Cieszynska

“Childbirth is an experience in a woman’s life that holds the power to transform her forever. Passing through these powerful gates- in her own way-remembering all the generations of women who walk with her… She is never alone.” Suzanne Arms

Als klein meisje was ik gefascineerd door de zwangerschap en het geboorteproces. In mijn geboorteland Polen was de verloskundige wereld sterk gemedicaliseerd en ik voelde me daardoor nog niet aangetrokken tot het beroep.

Pas nadat ik tijdens de zwangerschap van mijn oudste zoon in aanraking ben gekomen met de Nederlandse verloskundige zorg en cultuur van thuisbevallingen, begon ik te dromen van een toekomst als vroedvrouw. Mijn oma, die zelf nog thuis was bevallen, vroeg me: ‘kind weet je wel zeker dat je akuszerka (vroedvrouw in het Pools) wil worden, het is zo’n zwaar beroep’. Maar ik wist het zeker en begon aan mijn opleiding.

Inmiddels ben ik de trotse moeder van zonen Adam en Misha en dochter Zosja. In de afgelopen jaren heb ik, mede door mijn eigen geboorte ervaringen, mijn eigen visie op de verloskundige zorg kunnen ontdekken. Voor mij zijn kleinschaligheid en keuzevrijheid voor de zwangere belangrijke uitgangspunten. Intensieve, persoonlijke begeleiding van de zwangere geeft mij voldoening.

 

Wat biedden wij nog meer naast onze vroedvrouwelijke zorg

  • Placentabewerking: capsulering, placentaprint
  • Aromatherapie: in zwangerschap en tijdens de bevalling
  • Homeopathie
  • Ontspannings- metamorfose- en polarisatie massage
  • Als de situatie het toelaat vindt Daniela het heerlijk om de bevalling te mogen documenteren doormiddels van foto’s
Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen zijn wij doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag.

Mocht je ons niet kunnen bereiken, bel dan één van de andere VIVE vroedvrouwen. Hun nummers vindt je hier.