Kalinka van Vehmendahl en Nel Hagen

Kop van Overijssel en de Noordoostpolder

06 – 44030677                        06 – 12263867
saar@vivevroedvrouw.nl

Onder de naam Saar verloskundigen werken Kalinka en Nel samen in de Kop van Overijssel en de Noordoostpolder. Samen hebben wij de zorg voor onze zwangeren en wij streven ernaar om samen aanwezig te zijn bij een bevalling, op afstand nabij en meer op de voorgrond indien nodig. Wij proberen zwangeren en hun eventuele partners vertrouwen in zichzelf te geven en hopen hen, zoveel als nodig is, te ondersteunen op de weg naar bevalling en ouderschap. De nadruk in onze zorg ligt altijd bij het welzijn van de zwangere. Zij is het vertrek- en het eindpunt.

 

Kalinka

De geboortes van mijn 2 zonen brachten mij in aanraking met het vak en verloskunde heeft mij sindsdien nooit meer losgelaten. Een vrouw steunen in het vinden van haar eigen kracht en haar mogen begeleiden in het proces van zwanger worden tot moeder zijn op haar eigen wijze, vind ik echt één van de leukste kanten van het vak als verloskundige. Daarnaast ben ik enorm gefascineerd door het hele proces van zwangerschap en geboorte. Bij elk kindje dat ik ontmoet na de geboorte stel ik mij voor hoeveel harten door dit kind geraakt gaan worden en wat dit kindje de wereld gaat brengen aan hoop en liefde. Als verloskundige heb ik ruim 11 jaar gewerkt in Almere, maar sinds de zomer van 2021 woon ik in het buitengebied van Marknesse. Samen met Nel geef ik een vorm van verloskundige zorg waarvan ik vind dat iedere vrouw daar recht op zou moeten hebben.

 

Nel

Ik ben vroedvrouw sinds 1994. Sindsdien heb ik altijd met veel plezier gewerkt in een maatschap in het prachtige Schoonhoven, Zuid-Holland. Na het uitvliegen van ons vierde en laatste kind beseften mijn man en ik dat we weer keuzes konden gaan maken.

Dus gingen we in 2021 doen wat ik al van kinds af aan graag wilde: op het platteland wonen. Dat doen wij nu in Sint Jansklooster in Overijssel. En daar ontmoette ik Kalinka, met eenzelfde visie op zwangerschap en geboorte als ik. Beiden vinden we het fijn om in alle rust ons werk te kunnen doen. Saar is dan ook een kleinschalige praktijk, met genoeg tijd voor onze cliënten en genoeg tijd voor onszelf. Het werkt heerlijk!

Voor meer informatie kun je kijken op onze eigen website: www.saarverloskundigen.nl of ons bellen/appen voor een kennismakingsgesprek.

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen ben ik doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag.

Mocht ons niet kunnen bereiken, bel dan één van de andere VIVE vroedvrouwen. Hun nummers vindt je hier.