Kalinka van Vehmendahl

Flevoland en de Kop van Overlijssel, Noordoostpolder

In verwachting zijn van een kind en vader en/of moeder worden gaat zoveel verder dan alleen lichamelijke ontwikkelingen bij de moeder. Het is een hele bijzondere en intense periode die voor iedereen anders is en ook beleefd wordt. Als caseload verloskundige kan ik met je/jullie meewandelen in deze waanzinnig mooie transformatie tijd. Ik verleen een voor jou passende professionele verloskundige zorg en begrijp waar je staat en waar je naar toe wil. Ik kan je daarbij structuur en bijsturing geven als je daarom vraagt.

 In de afgelopen jaren als verloskundige en door mijn eigen ervaringen als moeder heb ik gezien dat zwangerschap, bevalling, kraamtijd en ouderschap niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Deze life-events kunnen een behoorlijke impact hebben op je emoties, draagkracht, energie en op je gevoelens. Na mijn opleiding tot verloskundige ben ik mij daarom gaan bijscholen op het gebied van Coaching, Pijnbeleving, Mindfulness en HypnoBirthing zodat ik mijn begeleiding beter kan aanpassen.

 Wie ben ik

Op mijn 34e ben ik begonnen met de opleiding tot verloskundige. Daarvoor heb ik gewerkt in de marketing & PR en als managementassistente. De geboortes van mijn 2 zonen brachten mij echter in aanraking met het vak en verloskunde heeft mij sindsdien nooit meer losgelaten. Ik ben enorm geboeid door de power van vrouwen. Zelfs als een vrouw er bijna doorheen zit vindt ze weer nieuwe kracht. Soms met een beetje ondersteuning, maar vaak ook gewoon vanzelf. Een vrouw steunen in het vinden van haar eigen kracht en haar mogen begeleiden in het proces van zwanger worden tot moeder vind ik echt één van de leukste kanten van het vak als verloskundige. Ik word erg blij als ik zie dat een vrouw haar eigen krachtige keuzes kan maken.

 Daarnaast ben ik enorm gefascineerd door het hele proces van zwangerschap en geboorte. Bij elk kindje dat ik ontmoet na de geboorte stel ik mij voor hoeveel harten door dit kind geraakt gaan worden en wat dit kindje de wereld gaat brengen aan hoop en liefde. Na meer dan 12 jaar als verloskundige ontroeren deze gedachtes mij nog steeds en ik haal hier veel kracht uit.

 Sinds de zomer van 2021 woon ik in het buitengebied van Marknesse met een praktijk aan huis. Je kunt bij mij kiezen tussen reguliere zorg (eventueel aangevuld met doulazorg) en dan kom je voor de afspraken naar mijn praktijk of voor de aanvullende zorg en dan doe ik alle controles in jullie eigen huis (inclusief doulazorg). Mijn werkgebied is Flevoland-Noordoostpolder en omgeving.

 Voor meer informatie kun je kijken op mijn eigen website: www.praktijkkalinka.nl of mij bellen/appen voor een kennismakingsgesprek.

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen ben ik doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag.

Mocht je mij niet kunnen bereiken, bel dan één van de andere VIVE vroedvrouwen. Hun nummers vindt je hier.