Lisseth Carrion Aranda en Agata Cieszynska

Amsterdam

Lisseth

Agata

 

Onze gezamenlijke                  e-mailadres:

duola@vivevroedvrouw.nl

Welkom!
Wij willen jullie graag als duo mogen begeleiden op deze avontuurlijke reis naar ouderschap.

Dat doen we bij voorkeur vanaf de prille zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek maken jullie kennis met een van ons. Gaan we daarna met elkaar verder, dan volgt hierna de officiële intake. Tijdens de zwangerschap begeleiden wij jullie vanuit de praktijk op het WG plein 173 in Amsterdam. Jullie zien dan om de beurt één van ons tijdens de afspraken in de zwangerschap. Rondom het zwangerschapsverlof bieden we een thuisvisite aan, dan bespreken we jullie geboortewensen.
Tijdens de bevalling zal een van ons aanwezig zijn, daar waar de bevalling naar jullie wens plaats gaat vinden. Wij streven ernaar om na een medische overdracht aanwezig te blijven. In de praktijk lukt dat ook bijna altijd behalve als er dan net een ander kindje geboren wil worden. Na de geboorte van jullie kind komen wij een aantal keren op kraambezoek en ten slotte sluiten wij deze bijzondere periode af met een nacontrole, 6 weken na de geboorte.

Vanuit onze holistische werkwijze maken wij graag ruimte voor wie jullie zijn als mens ‘in z’n geheel’; dit betekent dat we aandacht hebben voor de fysieke, mentale, spirituele, emotionele en sociale aspecten van jullie leven. Onze kijk op de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is vanuit vertrouwen in het natuurlijk proces, zonder daarbij mogelijke risico’s uit het oog te verliezen.
We werken vanuit onze intuïtie, onze ervaring en wetenschappelijke kennis. Graag geven we uitgebreid informatie over zwanger zijn en bevallen, zodat jullie zelf kunnen beslissen wat het beste bij jullie past. Wij gaan uit van jullie eigen wijsheid in het proces naar ouderschap. Daar waar nodig geven we jullie aanvulling om verdieping te verkrijgen. Ons doel is om informatie te verstrekken, maar de beslissingen liggen bij jou/jullie. Tenslotte kun jullie van ons liefdevolle ondersteuning verwachten want wij vinden het belangrijk dat jullie je gezien en gehoord voelen.

 

Lisseth Carrion Aranda

Ik ben kalm, warm en kleurrijk, letterlijk en figuurlijk. Mijn eerste ademteug nam ik namelijk in het hoge Quito, Ecuador, waar ik een groot deel van mijn kindertijd heb doorgebracht. Sinds 2000 ben ik ook een Amsterdamse. Ik mag me gelukkig prijzen met twee culturen, hier vloeit mijn interesse voor talen en culturen uit voort.
Van jongs af aan bewonder ik de kracht van het vrouwelijk lichaam en ik wilde gynaecoloog worden. Dit veranderde toen ik in Nederland kennis maakte met de vroedvrouwen tijdens de zwangerschappen van mijn moeder. Het was gelijk duidelijk, ik zou vroedvrouw worden.
Na in grote en kleine praktijken te hebben gewerkt, merkte ik dat de drukte van de reguliere zorg niet meer bij me paste. Mijn behoefte aan diepere verbintenis en meer rust in het werk groeide enorm. Ik besloot dat ik anders wilde werken, kleinschalig en persoonlijk.

 

Agata Cieszynska

Childbirth is an experience in a woman’s life that holds the power to transform her forever. Passing through these powerful gates- in her own way-remembering all the generations of women who walk with her… She is never alone.”  Suzanne Arms

Als klein meisje was ik gefascineerd door de zwangerschap en het geboorteproces. In mijn geboorteland Polen was de verloskundige wereld sterk gemedicaliseerd en ik voelde me daardoor nog niet aangetrokken tot het beroep.
Pas nadat ik tijdens de zwangerschap van mijn oudste zoon in aanraking ben gekomen met de Nederlandse verloskundige zorg en cultuur van thuisbevallingen, begon ik te dromen van een toekomst als vroedvrouw. Mijn oma, die zelf nog thuis was bevallen, vroeg me: ‘kind weet je wel zeker dat je akuszerka (vroedvrouw in het Pools) wil worden, het is zo’n zwaar beroep’. Maar ik wist het zeker en begon aan mijn opleiding.Inmiddels ben ik de trotse moeder van zonen Adam en Misha en dochter Zosja. In de afgelopen jaren heb ik, mede door mijn eigen geboorte ervaringen, mijn visie op de verloskundige zorg kunnen ontdekken. Voor mij zijn kleinschaligheid en keuzevrijheid voor de zwangere belangrijke uitgangspunten. Intensieve, persoonlijke begeleiding van de zwangere geeft mij voldoening.

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen zijn wij doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag.

Mocht je ons niet kunnen bereiken, bel dan één van de andere VIVE vroedvrouwen. Hun nummers vindt je hier.