Marcela Bouwmeester

Vroedvrouw zijn is een van de rijkste ervaringen in mijn leven. Ik zie elke zwangerschap als een ontdekkingsreis. Ieder met een nieuw en eigen verhalen. Wie ben jij en welk kindje gaat er in deze ruimte en tijd geboren worden?

Zelf ben ik aan de andere kant van de Atlantische Oceaan geboren: in Nicaragua. Lang heb ik er niet gewoond maar misschien is hier wel mijn fascinatie voor verschillende werelden begonnen. Voor mij is elke zwangerschap bijzonder omdat het lijkt op de geboorte van een nieuwe wereld. In dit proces vind ik het fijn om de tijd te nemen om elkaar te leren kennen, want in de details ligt veel verborgen. Het lezen van deze details gaat makkelijker wanneer ik iemand goed ken, wat het verbinden met jou en iedereen die met je meeloopt vergemakkelijkt.

In 2017 ben in afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam (AVAG) en heb daarna als verloskundig waarneemster in o.a. Amsterdam-Noord gewerkt. De afgelopen jaren hebben voor mij in het teken gestaan van ervaring op doen in de praktijk door veel kijken, horen, en voelen. Hierin heb ik ontdekt dat vrijheid voor mij belangrijk is. Vrijheid in ideeën en keuzes, om op welke manier dan ook op zoek te gaan naar jouw kracht en zorg die bij jou past. Vrijheid om te zijn, in elke regenboogkleur.

Naast de reguliere verloskunde opleiding heb ik een Doula cursus gevolgd en ben ik in opleiding tot verloskundig homeopaat (vvenh).

“The freedom of a country can be measured by the freedom of birth.” Agnes Gereb