Michelle ten Berge

Almere, Oosterwold

‘Ik ben zelf thuis geboren op 8 december 1970. Vanaf dat ik op mijn tiende voor het eerst een natuurlijke (thuis)geboorte op film zag, wilde ik al vroedvrouw worden. Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in 1998 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Sinds 2006 werk ik als caseload vroedvrouw bij VIVE. Samen met mijn vriend Michiel en onze twee zonen Roemer en Borre woon ik in Almere Oosterwold. Daar heb ik een praktijk aan huis*.

Ik begeleid alle mogelijke bevallingen (in bad, op de baarkruk, thuis, in een geboortecentrum of een ziekenhuis), waarbij watergeboorte mijn specialiteit is. Bij een bevalling op medische indicatie in het ziekenhuis, blijf ik aanwezig als doula of baringscoach. Waar mogelijk begeleid ik zwangerschap en geboorte op een wijze die aansluit bij de wensen en visie van de aanstaande ouders.

Naast de basisopleiding verloskunde heb ik ervaring op het gebied van coaching, haptonomie, antroposofie en complementaire geneeswijzen. Deze ervaring combineer ik met de beste kennis uit wetenschappelijk onderzoek. In 2015 heb ik de Europese Master in Midwifery afgerond om te kijken hoe die twee elkaar nog beter kunnen aanvullen.

Ik ben tevens verbonden aan de Geboortebeweging, een netwerk van ouders, zorgverleners en andere betrokkenen rondom de geboorte. Ook mijn eigen moederschap inspireert mij dagelijks in het werken met ouders en kinderen. Van mijn kinderen leer ik elke dag opnieuw hoe belangrijk het is om echt te luisteren naar de ander en vanuit zachtheid en liefde te reageren op alles wat zich aandient in het leven.

Voor meer informatie kijk op mijn eigen website: www.vroedvrouwoosterwold.nl. Je kan daar het contactformulier invullen of mij bellen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 06-24610046.

* In 2022 en 2023 ga ik het wat rustiger aan doen. Ik neem daarom voorlopig alleen nog zwangeren aan die in Almere Oosterwold wonen of nabije omgeving (Almere Hout, Nobelhorst of Overgooi). En natuurlijk alle zwangeren die eerder bij mij in zorg geweest zijn. Daarnaast ben ik beschikbaar voor coaching van jou of jouw verloskundige indien je een zorgvraag buiten de richtlijnen hebt en er samen niet uit komt.

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen ben ik doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag.

Mocht je mij niet kunnen bereiken, bel dan één van de andere VIVE vroedvrouwen. Hun nummers vindt je hier.