Natasha Polgár

Almere, Oosterwold

Natasha werkt tijdelijk niet als vroedvrouw

Vanaf het begin van de zwangerschap tot ver na de geboorte probeer ik naast zwangeren en hun partner te staan om hen te begeleiden in deze bijzondere fase van het leven. Ik ben ook screenings echoscopist, bevoegd om medische echo’s te maken. Op het moment hebben we geen echoapparaat binnen VIVE maar werk ik in een echocentrum in Almere. Daar kan ik alle medische en niet-medische echo’s voor jullie doen.

Na zeven jaar als zelfstandig kostuummaker gewerkt te hebben en de geboorte van mijn oudste zoon realiseerde ik mij op mijn 29ste dat ik mijn creativiteit en impuls om voor mensen te zorgen kon vormgeven door vroedvrouw te worden. Na de opleiding, een aantal jaren als waarnemend vroedvrouw gewerkt te hebben en door de geboortes van mijn drie kinderen weet ik nu hoe ik graag vrouwen/stellen zou willen begeleiden in deze unieke en bijzondere fase van hun leven; met tijd en zorg op maat. De transitie naar ouderschap – de verandering van vrouw naar moeder, man naar vader, stel naar ouders, gezin naar groter gezin, is een bijzonder mooi en belangrijk proces. Ik ben dankbaar dat ik aanwezig mag zijn bij dit proces.

Het lichaam van een vrouw is, als we het toelaten, gesynchroniseerd met de seizoenen, de elementen en de maan. Wat er in de natuur gebeurt is gespiegeld in ons eigen lichaam in de vorm van leven en dood, menarche en menopauze, kinderen baren, de menstruele cyclus en de verschillende fases van vrouw zijn. Vrouwen zijn niet consistent. Vrouwen bewegen mentaal, emotioneel en fysiek – elke maand, elk seizoen, elke zwangerschap,  zoals het tij. Bij realisatie van deze beweging, accepteren dat alle emoties er mogen zijn als vrouw, kun je met meer kracht en harmonie in het leven staan. In mijn begeleiding wil ik samen met jou onderzoeken waar jij behoefte aan hebt in elke fase van je zwangerschap, bevalling en kraambed.

Als vrouwen dragen wij de verhalen, de pijn en de angst van de vrouwen voor ons. Daarom is het soms zo moeilijk en kost het veel moed en kracht om die kracht weer te claimen. Ik beschouw het als een van mijn taken om jou te begeleiden in het (terug-)vinden van die kracht. ‘Vrouw zijn gaat om het herkennen, navigeren, claimen en vertrouwen op je kracht van schepping en creativiteit, jouw visie, jouw intuïtie en gezond verstand, jouw ritmes en cyclische geaardheid en jouw vermogen om diepe dalen te ervaren om er sterker uit te komen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je gezin, je familie, je omgeving en uiteindelijk een betere wereld.’

Concreet: de begeleiding

Wij kunnen kennismaken tijdens een vrijblijvend gesprek. Gaan we met elkaar verder, dan is er de intentie dat ik bij de bevalling aanwezig zal zijn. Doordat ik ook echoscopist ben werk ik altijd in een DUO constructie met een van mijn Vive collega’s. Dat betekent dat indien je bevalt op dinsdag, woensdag of donderdag mijn collega de bevalling zal begeleiden. Naar gelang jullie behoefte kunnen jullie mijn collega zo vaak ontmoeten als jullie willen.

In de eerste tien dagen na de geboorte kom ik een aantal keer huisbezoek. Regulier wordt de complete zorg rond 6 weken na de bevalling afgesloten. De kraamperiode ervaart iedereen anders. Daarom hecht ik veel belang aan jullie behoefte aan zorg en contact indien dit frequenter of langer gewenst is.

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed. Wij vragen daarom een eigen bijdrage (bekijk de tarieven) voor de extra begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling. Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen ben ik doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag.

Mocht je me niet kunnen bereiken, bel dan één van de andere VIVE vroedvrouwen. Hun nummers vindt je hier.